tirsdag 30. oktober 2012

Her er Googles svar på Ipad

tirsdag 30. oktober 2012 0
Mens Apple i forrige uke avduket sitt svar på syvtommers nettbrett fra blant annet Google, gjør Google nå det motsatte og annonserer en titommer som produseres av Samsung.

Det mest oppsiktsvekkende med nettbretter er nok oppløsningen på skjermen, som med 2560 ganger 1600 pixels og 300 punkter per tomme overgår selv den kritikerroste skjermen som brukes i den nye Ipad-modellen (2048 x 1536 pixler og 264 punkter per tomme).

Nexus 10 slippes i USA, Storbritannia, Australia, Frankrike, Tyskland, Spania, Canada og Japan 13. november. Prisen vil ligge på rundt 399 dollar for 16 GB-versjonen og 499 dollar for 32 GB-versjonen.

Kilde: PressFire.no

fredag 26. oktober 2012

Boklov: - Bønn om en bjørnetjeneste

fredag 26. oktober 2012 0
Bokbransjens ønske om en boklov (som Hadia Tajik ser ut til å ville etterkomme) er de etablerte spillernes bønn om beskyttelse mot ny teknologi og nye forretningsmodeller: Hvis ikke bransjen får holde prisene kunstig høye, vil forfatterne tape penger og kun bestselgere selge.

Dette minner svært om platebransjens kamp mot Internett: Uten plateselskaper og platebutikker, mindre musikk og færre musikere. Men uavhengig forskning viser at Internett ikke skader artister - musikerne øker både i antall og gjennomsnittsinntekt, selv om platesalget er halvert. Digital musikk dreper plateselskaper, ikke musikere.

Bokbransjen eksisterer for å skape flest mulig forfattere og koble dem til lesere, intet annet. Reguleringen av bransjen bør vurderes kun etter i hvilken grad den bidrar til å gjøre dette, enten det nå er på papir eller elektronisk.

Kilde: Aftenposten

tirsdag 23. oktober 2012

1 av 3 svenske kommuner tester nettbrett i skolen

tirsdag 23. oktober 2012 0
Computersweden melder tirsdag at 94 av Sveriges 290 kommuner har satt i gang prosjekter med nettbrett i grunnskolen. Først og fremst er det de minste barna som er i målgruppen.

Stiftelsen Datorn i Utbildningen har utarbeidet et interaktivt kart der de har plottet inn alle de ulike prøveprosjektene. Trenden er klar: Det svenske skoleverket har kastet seg over brettene, som går under betegnelsen lærebrett i skoleverket.

Kilde: Digi.no

mandag 15. oktober 2012

Wikipedia, gratis også via mobilnett

mandag 15. oktober 2012 0
Akkurat som Amazon gir deg gratis boknedlasting via 3G i hele verden på enkelte modeller av Kindle-lesebrettet sitt, vil nå Wikimedia (stiftelsen bak Wikipedia) tilby gratis tilgang til Wikipedia i flere land. Som partnere har de flere av verdens største teleselskaper.

I første rekke er det fattige land som har prioritet, siden en stor del av mobilbrukerne her ikke har råd til å gå på nett via telefonen.

Kilde: ITavisen

lørdag 13. oktober 2012

Dyre bøker er ikke til glede for leserne

lørdag 13. oktober 2012 0
Nå er det fortsatt uklart hvordan den kommende bokloven vil se ut, men regjeringen varsler allerede at et sentralt moment vil være «rabatt- og avanseregulering mellom forlag og bokhandlarar.» Det tyder på at loven vil legge seg på et svært detaljert reguleringsnivå.

I tillegg er det vanskelig å se for seg en lov som ikke omfatter de forlagene som i dag står utenfor bransjeavtalen og som dermed bidrar til et minimum av konkurranse i bokmarkedet.

Det er ingen dristig spådom at detaljerte reguleringer sammen med fraværet av konkurranse vil gi lavere effektivitet og høyere kostnader i produksjonen av bøker. Det vil igjen drive prisene på litteratur opp.

Kilde: DN.no

onsdag 3. oktober 2012

Pass deg for robotbøker

onsdag 3. oktober 2012 0
Robotbøkene registreres i store bokkataloger, som nettbokhandlere abbonnerer på. Slik spres de i nettbutikker verden rundt. Bokhandler som nordiske Adlibris, amerikanske Barnes & Noble, og britiske Waterstones har mengder med bøker fra såkalte robotforlag, som USA-baserte Books LLC og tyske Alphascript .

I Sverige har man allerede tatt tak i problemet. Her har det blitt satt i gang tiltak for å bli kvitt disse bøkene fra nettbokhandlenes bokbaser. En av dem er nettbokhandelen Adlibris.

– Vi har fått mange negative reaksjoner på disse bøkene. Kundene blir misfornøyde når de får boken fordi den ikke har det innholdet som man forventer seg, sier Magnus Svensson Bragsjö i nettbokhandelen Bokus.com til DN.se.

Robotbøkene finnes som datafiler til de fleste nettbrett, men også i papirutgave.I Norge er robotbøker foreløpig ikke spesielt utbredt. Det har å gjøre med at vi fortsatt er ganske ferske i forhold til ebøker, mener bibliotekar Thomas Brevik.

– Kanalene for ebøker er jo ikke helt på plass ennå her i landet, i motsetning til Sverige som har måttet ta grep om problemet allerede.

Kilde: NRK Nyheter
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket