mandag 6. januar 2014

Vil lære om ebøker i England

mandag 6. januar 2014 0
- Vi er her fordi vi skal lære, og vi er veldig interessert i å finne ut hva de tenker om fremtiden og hva som kan komme til å skje, sier Widvey og trekker frem e-bøker som det klareste eksempelet der Norge kan lære av britene. 12 prosent av boksalget i Storbritannia er e-bøker, mens tallet i Norge ligger på knapt to prosent.

- De har kommet mye lenger enn oss på det feltet, og det er veldig interessant å se på Storbritannia fordi de er så store.

Per i dag gjelder momsfritaket papir- og lydbøker, men ikke for e-bok. Widvey er blitt utfordret av bransjen til å likestille momsregler på digitale og tradisjonelle publiseringsplattformer for å få opp den norske e-boklesingen.

- Det er jo det spørsmålet som melder seg. Nå har vi først og fremst vært veldig opptatt av og sagt vi vil gjøre noe med avismomsen, og det er det første steget. Men jeg ser jo at det er en problemstilling som kommer til å bli aktualisert, sier Widvey og understreker at det først og fremst er den norske bransjen selv som må legge til rette for økt e-boksalg.

Den blåblå regjeringen skrotet den rødgrønne bokloven, og venter nå på at partene i bokbransjen skal fremforhandle en ny bokavtale. I de britiske bokbutikkene, som er blitt halvert i antall siden 2005, er kampanjer med tre for to og halv pris på allerede billige bøker et vanlig syn.

- Det er opp til bransjen selv å komme frem til et forslag, men at en ny form for fastpris ligger i kortene. I tillegg har ministeren spilt inn to ting til partene; at de ønsker en ny bokavtale som tar høyde for e-bok-utviklingen og for flere konkurransefremmende hensyn.

Kilde: Aftenposten
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket