onsdag 7. april 2010

Tror ikke på iPad-revolusjon

onsdag 7. april 2010
Apples nye yndlingsdings har fått stor oppmerksomhet før salgslanseringen i USA denne helgen. Ifølge tilhengerne er iPad en slags «missing link» i den teknologiske utviklingen, en krysning som skal hente ut de beste egenskapene fra smarttelefoner og bærbare PC-er. Mens tvilerne mener iPad faller pladask mellom to stoler.

I motsetning til bærbare PC-er, kan ikke iPad håndtere flere enn ett program om gangen. Skjermen har bakgrunnsbelysning som på en vanlig PC, i motsetning til andre lesebrett som bruker elektronisk blekk. Og mens smarttelefoner kan brukes til å ringe med, er iPad uten summetone. Likevel er det mange som håper at lesebrettet kan gi gode inntekter til en mediebransje i krise. Som bærbart lesebrett for elektroniske aviser og bøker, eller som spillkonsoll og til surfing på nettet.

Men Solheim tror nedslagsfeltet til iPad uansett vil være lite til å begynne med. Han sier at utfordringen ligger i å tilby noe som leseren ikke allerede kan finne gratis på internett.

– Da går det på brukervennlighet. Tilbudet på iPad må være enklere, tydeligere og raskere enn nettsiden for at folk skal betale.

Dagsavisen

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket