lørdag 7. juli 2012

Amazon vil utfordre Iphone

lørdag 7. juli 2012
Amazon har sine røtter som nettbokhandel, men blir stadig mer involvert i produksjon av elektronikk. Selskapet har hatt stor suksess med sine Kindle eboklesere, og lanserte i fjor sitt eget nettbrett, Kindle Fire. Nå er de trolig i ferd med å utvide produktporteføljen, skriver Wired.com.Amazon skal samarbeide med produsenten Foxconn om en ny smarttelefon, ifølge kilder som ikke vil nevnes ved navn.

Amazon har bygget opp et bredt utvalg tjenester i en del markeder, men har klare mangler i andre markeder. I Norge mangler det for eksempel bøker på norsk. Men selskapets strategi med Kindle og Kindle Fire er å lage enheter som kun kan kjøpe innhold fra Amazons egen butikk. Dette vil trolig også være tilfelle hvis de lanserer en mobiltelefon.

Amazon bruker en versjon av Googles Android-system, men har låst brukerne til egen butikkløsning. Hvis de får suksess med en smarttelefon vil dette øke salget av deres innholdstjenester, og selskapet har med Kindle Fire vist at de er villige til å selge produktene billig for å få tjenestesalg i etterkant.

Kilde: DN.no

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket