onsdag 30. desember 2009

- Tavle pc-en vises frem i januar

onsdag 30. desember 2009 0

Silicon Valley Insider rapporterer at et antall spesielt utvalgte iPhone-utviklere har blitt bedt om å gjøre klar "helskjermsversjoner" av sine applikasjonen til en demonstrasjon som skal holdes i neste måned, nærmere bestemt den 26. januar. Den endelige lanseringen vil trolig finne sted i mars.

Og ifølge kilder til nettstedet Boy Genius Report er det "100 prosent sikkert" at Apple kommer til å demonstrere en tavle-pc med 7-tommersskjerm i januar. Samtidig anses det som svært trolig at det kommer en ytterligere modell med 10-tommersskjerm noen måneder senere.

Skulle opplysningene vise seg å stemme, ser det altså ut til at Apple er på vei til å slippe en større versjon av iPod touch, også kalt "iPad" eller "iTablet" i ryktekretser, skriver Macworld.se.



Macworld

onsdag 23. desember 2009

OLPC i tabletversjon

onsdag 23. desember 2009 0
One Laptop Per Child-prosjektet har planer om å bygge tablets. XO-3 er navnet på tableten som er avbildet, men først på markedet blir XO-1.5 og XO-1.75.

X0-3 er halvparten så tykk som iPhone og får en berøringsfølsomskjerm på 22x28 centimeter. På baksiden sitter det et kamera og planen er å bruke induksjonslading som Palm Pre.

XO-1.5 (med VIA CPU) skal komme allerede i januar 2010 og vil koste 200 dollar (1100 kroner), mens XO-1.75 (med Marvell ARM CPU) kommer tidlig i 2011.

ITavisen

søndag 20. desember 2009

Notion Ink Tegra Android smartpad

søndag 20. desember 2009 0
Notion Ink’s as-yet unnamed Android "smartpad" is based on an unnanounced NVIDIA Tegra T20 chipset supporting 1080p Full HD video playback, has integrated WiFi, Bluetooth and UMTS/HSDPA, and – perhaps most interestingly – is the first confirmed device to use the Pixel Qi transflective display.

Notion Ink are saving the live hardware shots for CES – hence the renders – but they did send us some photos of the 10.1-inch 1024 x 600 Pixel Qi panel in action, which you can see after the cut along with the full specifications.


SlashGear

fredag 18. desember 2009

Slik blir framtidas magasiner

fredag 18. desember 2009 2
Svenske Bonnier vil vise at det faktisk er et digitalt liv for det gode, gamle magasinet - med kjendisintervjuer, produkttester og reisereportasjer på glanset papir.

Å lese magasiner på PC er imidlertid ikke så praktisk, selv om det finnes løsninger som Zinio.

Vimeo/Bonnier går for et lesebrett som ligner litt på Amazons Kindle, men som har mye høyere oppløsning og i tillegg viser farger som en hvilken som helst fargeskjerm. Navnet er rett og slett «Mag+».

Mag+ from Bonnier on Vimeo.



ITavisen

onsdag 16. desember 2009

Mobipocket eBook Reader software

onsdag 16. desember 2009 0
Whether you need to create personal content to take along with you, distribute or sell ebooks to others, or design more advanced content and applications, the Mobipocket Creator family of products enables to easily create ebooks from a variety of sources to be viewed on all the PDA and smartphone platforms where Mobipocket Reader is supported.

Download the free Mobipocket eBook Reader software to read on your PDA and Smartphone.

søndag 13. desember 2009

Uenige om nytten av lesebrett

søndag 13. desember 2009 0
Utviklingen går fort, og det finnes ingen felles industristandard for lesebrettene.

- Det blir litt som den gang videoen kom, og en lurte på hva en skulle velge, VHS eller betaformat. Det er mange fallgruver, og en skal være klar over at dersom en kjøper et Kindle-brett er det knyttet opp til netthandelen Amazons bøker, sier forfatter og lesebrettentusiast Eirik Newth.

Foreløpig finnes det få norske ebøker på markedet, men til våren lanseres det rundt 1.000 titler gjennom de norske forlagenes bokdataprosjekt.

- Slik den norske tekniske løsningen er skrudd sammen, vil du kunne lese ebøkene på absolutt alle apparater, unntatt Kindle, sier informasjonssjef Bjarne Buset i Gyldendal, som i årevis har fulgt utviklingen av ebøker.

Buset mener at du slett ikke bør ha et lesebrett for å lese ebøker.

bt.no

Hvilken leseplate bør du velge?

Eirik Newth guider deg gjennom leseplate-jungelen før jul. Han tar utgangspunkt i fem, litt forskjellige, behov:
  1. Du vil hovedsaklig kjøpe kommersielle engelskspråklige ebøker
  2. Du vil kjøpe og låne kommersielle norske ebøker
  3. Du vil hovedsaklig lese PDF-filer og fagtekster, og gjøre notater på skjerm
  4. Du vil ha en leseplate du kan putte i lommen og ha med deg overalt
  5. Du er imot DRM og vil hovedsaklig lese fritekster

Butikker som selger leseplater i Norge


Eiriks forfatterblogg

Kindle og e-boka i den norske bokbransjen

Trond Giske viste liten interesse for det digitale litteraturfeltet, og vi må håpe på at hans etterfølger viser større interesse. I tillegg til å gripe fatt i krisen som har rammet Store norske leksikon og skaffe seg et synspunkt på fildelingsproblemet, må Anniken Huitfeldt og hennes mannskap raskt ta tak i e-bokmarkedet.

Et første skritt vil være å fjerne merverdiavgiften på e-bøker, deretter må hele det digitale litteraturfeltet utredes, fra Store norske og Wikipedia til læremidler og leseplater: Hvordan integrere digital litteratur i dagens vederlags- og støtteordninger? Trengs det helt nye ordninger? Ikke minst må Kulturrådet sikres ressurser til å utrede utlån av e-bøker i bibliotek. En rekke folke- og fagbibliotek gjennomfører nå prøveordninger med leseplater og e-bøker, men så langt finnes det ikke programvare eller retningslinjer som gjør det mulig å utvide forsøkene.

Det vi vet er at e-bøker bryter med eksemplarbegrepet, som danner fundamentet for innkjøpsordningene. Vi vet også at det må eksistere et klart skille mellom e-bokhandel og e-bibliotek, om en støtteordning skal ha legitimitet.

I dette perspektivet er det verdt å merke seg at Amazon Kindle egner seg svært dårlig for bruk i bibliotek - i motsetning til andre leseplater. Kindle er ikke bare teknisk inkompatibel med resten av e-bokbransjen, den er grunnleggende inkompatibel med det norske litterære systemet. Dermed vil det en tid finnes et betydelig handlingsrom på det digitale litteraturfeltet. Hvordan vil bokbransjen og Anniken Huitfeldt utnytte dette handlingsrommet?

PROSA - faglitterært tidsskrift

torsdag 10. desember 2009

Årets miljø-julegave?

torsdag 10. desember 2009 0
Leseplaten og eboka frikoblet fra papirindustrien. Det er i det store og hele en god ting, jamfør denne statistikken.

Dermed er det ikke sagt at leseplaten er et miljønøytralt produkt. En typisk leseplate er laget av oljebasert plast, definitivt ikke en fornybar ressurs. Produksjon og transport fram til sluttbruker fører også til utslipp, og det vil hefte en liten karbonkvote knyttet til drift av serverne som lagrer ebøker. Ifølge en rapport som ble laget på oppdrag for Cleantech Group tidligere i år, er de samlede utslippene knyttet til en typisk Kindle-leseplate ikke større enn at de vil oppveies ved å lese 22,5 bøker.

Eiriks forfatterblogg

onsdag 9. desember 2009

Publishers Delay E-Book Releases

onsdag 9. desember 2009 0
Following the decision to delay the publication of electronic editions of several high-profile books, Simon & Schuster announced plans Wednesday to postpone by four months the e-book releases of 35 titles that will come out in hardcover editions between January and April.

Titles included in the delayed schedule are “The High School Reunion Diet” by David Colbert, “Point Omega” by Don DeLillo, “Courage and Consequence” by Karl Rove and “French Women Don’t Get Fat Cookbook” by Mireille Guiliano.

Adam Rothberg, a spokesman for Simon & Schuster, said the company — which previously delayed the e-book release of Stephen King’s “Under the Dome” by several weeks — had noticed that e-book sales were cannibalizing hardcover sales. “We’ve decided that we need to see what happens when we have this e-book sequencing of delaying the e-book for four months and how that affects the hardcover sales and how that affects e-book sales,” Mr. Rothberg said. “We’re not going to draw any conclusions about that until we can assess the data.”

ArtsBeat Blog - NYTimes.com

mandag 7. desember 2009

Tablet slik vi vil ha det

mandag 7. desember 2009 0

Hvis denne mockup’en av “Sports Illustrated” på en Tablet er noe i nærheten av hvordan dette blir i virkeligheten, runger det et samstemt “JA” fra NRKbeta-redaksjonen.


Tech Crunch har en video av prototypen i bruk: http://www.techcrunch.com/2009/12/02/video-time-tablet-magazine/



NRKbeta

Hvordan lure Sony Ebook Store til å selge deg bøker

Etter å ha ventet i måneder på at Sony skulle gjøre det samme som Amazon, og få til en avtale med amerikanske forleggere, bestemte jeg meg for å ta en spansk en. Inspirasjonen kom fra min kommentator bønna (takk til deg, forresten), som for noen dager siden la inn en kommentar der han sier følgende:

Det er lett å få kjøpt bøker fra bokhandels-softwaren som følger med, bare last ned Hotspot Shield som gir deg amerikansk IP-adresse, og så må du bare registrere en amerikansk liksomaddresse og så kan du lett betale med norsk visa-kort. Latterlige regler, men lett å komme rundt heldigvis.



Eiriks forfatterblogg
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket