fredag 18. desember 2009

Slik blir framtidas magasiner

fredag 18. desember 2009
Svenske Bonnier vil vise at det faktisk er et digitalt liv for det gode, gamle magasinet - med kjendisintervjuer, produkttester og reisereportasjer på glanset papir.

Å lese magasiner på PC er imidlertid ikke så praktisk, selv om det finnes løsninger som Zinio.

Vimeo/Bonnier går for et lesebrett som ligner litt på Amazons Kindle, men som har mye høyere oppløsning og i tillegg viser farger som en hvilken som helst fargeskjerm. Navnet er rett og slett «Mag+».

Mag+ from Bonnier on Vimeo.



ITavisen

2 kommentarer:

prelge sa...

Det er en seiglivet misforståelse at Bonnier har designet et lesebrett. Det har de nemlig ikke. De har designet en magasinlayout (sammen med designfirmaet BERG i London), og prøvd å vise hvordan den skal brukes på alle framtidens lesebrett. For at dagens papirmagasiner skal kunne vises digitalt med den layouten, må lesebrettene nødvendigvis ha fargeskjerm og så rask oppdatering at det muliggjør video. Men bladutgivere som Bonnier vil ikke kunne tjene penger på sine digitale blader dersom de ikke kan vises på alle typer lesebrett som støtter farger og video. Hvis Bonnier hadde prøvd å dra en Kindle, og lage et eget lesebrett for bladene sine, ja da hadde de bladene vært historie i løpet av ei uke. Mag+ er altså navnet på magasinkonseptet, ikke noe lesebrett.

Jon Hoem sa...

Takk for presiseringen.

Når det gjelder Bonniers muligheter for "å dra en Kindle", så har du nok helt rett i at det ikke ville la seg gjøre. På den annen side er det vel ikke utenkelig at en stor oganisasjon med en rekke magasiner i stallen kan ha interesse av å utvikle "egen" hardware, ikke bare et softwareprodukt. Det må i så tilfelle dreie seg om et produkt som kan produseres rimelig, i store kvanta og som kundene kan bruke til flere formål (altså langt fra Kindles konsept), noe som nok ligger en stund frem i tid.

Om tre til fem år er det ikke utenkelig at de fargeskjermene som trengs kan intergreres i enheter som kan produseres og selges for langt under en tusenlapp. I en slik, fremtidig, situasjon er ikke ulike former for bundling lenger urealistisk.

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket