– Jeg mener det er en enkel jobb å ivareta et momsfritak for bøker, også de elektroniske, så lenge det som står i dem er identisk med papirutgavene. En diskusjon om eventuelle andre, mer sammensatte produkter ligger et godt stykke fram i tid. E-boken er det vi må diskutere nå, sier MadsNygaard.
Statssekretær i Finansdepartementet Roger Schjerva avviser kritikken fra Aschehoug-sjefen.
– Med all respekt for forlagene så er hovedproblemet som hindrer oss forbrukere i å få tilgang til norske e-bøker nå at forlagene står sammen om å nekte oss det. Det ville ikke være noe problem for dem å sette i gang med det samme. Infrastrukturen ligger der og bøker er forfattet. Enhetskostnadene vil være lave, og vi forbrukere vil kunne få tilgang til e-bøker som er langt billigere enn trykte bøker også med dagens momsregime, sier Schjerva.
Schjerva avviser også Nygaards forslag om såkalte identiske parallellutgaver.
– For det første vil ikke dette være snakk om ordentlig e-bøker. Dessuten vil det gå kort tid før man får en debatt som handler om hvorfor avgiftsregimet hindrer videreutvikling av e-boka, sier han.
– Med all respekt for momskompetansen i Aschehoug er det slik at 150 land i verden jobber sammen for å få et felles momssystem til å fungere. Det finnes allerede et velfungerende system på EU-nivå, og det vil også andre land slutte seg til. Ingen kan nemlig sitte og se på at stadig mer av forbruket blir elektronisk, uten at det skal være mulig å inndrive moms på tvers av landegrenser.
Kilde: Dagsavisen
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar