søndag 19. desember 2010

Økt nedlasting av e-bøker og lydbøker i Norge

søndag 19. desember 2010
Andelen av befolkningen som benytter betalt nedlasting av e-bøker har gått opp fra 4 til 6 prosent fra høsten 2009 til våren 2010, en betydelig økning tatt i betraktning fraværet av norske e-bok løsninger. De som har benyttet seg av dette, har i snitt betalt for 5 e-bøker i en halvårsperiode. For aldersgruppen 15-20 år var snittet 2,5 e-bøker. Dette betyr at små, men viktige markedsandeler av den nye e-bokøkonomien tas av internasjonale aktører som Amazon, sier bokbransjeansvarlig Anitra Figenschou.

- Årsaken er at det ennå ikke finnes et godt tilbud av e-bøker på norsk, det blir spennende å følge utviklingen nå som Digitalbok.no også vil tilby norske boknyheter.

Betalt nedlasting av lydbok. For første gang målte vi også lydbok-nedlastingen, og det viste seg at den allerede hadde passert e-boken, noe som henger sammen med et mer etablert tilbud av norske lydbøker på nett. Mens 6 prosent av befolkningen hadde betalt for e-bok hadde 7 prosent betalt for lydbok. Disse har i snitt betalt for 3,2 digitale lydbøker i en halvårsperiode.

Kilde: Bloggogbibliotek.no

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket