torsdag 28. juni 2012

Google med eget nettbrett

torsdag 28. juni 2012
Nexus 7 er, som navnet hinter om, et nettbrett med skjerm på syv tommer. Som nevnt er det Asus som skal stå for produksjonen, og det er mye vi kjenner igjen her fra Asus andre nettbrett. Selv om Nexus 7 er ment å være et relativt rimelig nettbrettalternativ, med priser fra 199 til 249 dollar i USA, ser det ikke ut til at det er spart på innmaten.

De to selskapene har valgt å gå for litt høyere oppløsning på skjermen enn det som er normalt for de fleste nettbrettene i denne størrelsen, 1280x800 piksler, mot normalt 1024x600 piksler på 7-tommers nettbrett. Det tilsvarer en punkttetthet på respektable 216 ppi, noe som skal gi et skarpt og klart bilde. Skjermen er basert på et IPS-panel, noe som normalt gir meget god innsynsvinkel, fargegjengivelse og kontrast.

Det er imidlertid et par steder det er spart inn. Nexus 7 er for eksempel kun utstyrt med ett kamera, plassert over skjermen. Dette kan benyttes til videosamtaler. Noe vanlig kamera på baksiden blir det ikke. Det kan gjøre det en smule tungvint å for eksempel lese inn QR-koder og tilsvarende.

Kilde: PCworld

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket