torsdag 14. mars 2013

Må ta hensyn til personvern ved utvikling av mobilapplikasjoner

torsdag 14. mars 2013
De europeiske datatilsynsmyndighetene har utarbeidet en felles uttalelse om ansvarsforhold og hvilke forpliktelser som gjelder ved utvikling og bruk av mobilapplikasjoner («mobilapps»).

En smarttelefonbruker laster ned i gjennomsnitt 37 mobilapplikasjoner. Disse programmene kan samle inn store mengder personlige data, for eksempel ved å ha tilgang til fotoalbumet, eller bruke data om hvor mobiltelefonen til enhver tid befinner seg (lokasjonsdata) .

Det enkelte av oss skal, i størst mulig grad, kunne ha kontroll over egne personopplysninger. Dette er utfordrende i et marked som består av mange ulike aktører, både apputviklere, oppdragsgivere, underleverandører, analysebyråer/markedsførere, app-butikker og mobilprodusenter.

Det bør i mobilapplikasjonene derfor gis informasjon til brukerne om hva slags opplysninger som blir samlet inn via appen, til hvilke formål, og hvem som står ansvarlig. Dette er helt nødvendig for at den som skal behandle opplysningene skal kunne hevde å ha innhentet et informert, uttrykkelig og frivillig samtykke, slik det er definert i europeisk personvernlovgivning.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket