torsdag 18. februar 2010

Papirkrangel ble plutselig gammeldags

torsdag 18. februar 2010
Nye skjermer som kombinerer LED- og Eink-funksjonalitet vil gjøre at du både kan lese e-bøker i stummende mørke og i direkte solskinn.

Samskipnaden må jobbe for å gjøre e-bøkene tilgjengelige og ikke minst få dem ned i pris. Flere av de store utenlandske pensumforlagene har allerede e-bøkene klare. Det bør være mulig å spare inn hele eller store deler av beløpet en tablet eller en minibærbar koster, ved å velge e-bøker framfor papirutgavene i løpet av studietida. En pensumbok kan bli mye billigere som e-bok fordi vi studenter ikke trenger å betale for papir, trykking, bokbinding, lagring, distribusjon eller returkostnader. Dersom e-boka i tillegg hadde blitt tilgjengelig på It’s learning, kunne vi sluppet å betale forhandlerprovisjonen også.

Til syvende og sist står og faller det på viljen til å endre vanene våre. Vi redder ikke verden hvis alle kjøper seg nye datamaskiner som erstatning for bøker og utskrifter. Men jeg er temmelig sikker på at du skal ha en pc eller en tablet uansett, og da bør du kunne kutte papirforbruket ditt betydelig. Det kan Studenttinget og NTNU-styret også. Og når skal Under Dusken følge flere utenlandske eksempler med å kutte i antall papirutgivelser?

Under Dusken

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket