lørdag 20. februar 2010

Skolen uden bøker

lørdag 20. februar 2010

Amerikansk high school har erstattet bøgerne med Kindle e-readers fra Amazon.

En times bilkørsel nord for Boston ligger Cushing Academy smukt og naturskønt i et kuperet og skovrigt terræn i den lille by Asburnham i det nordlige Massachusetts. Byen er med sine 245 år en klassisk ramme omkring sine knap 6.000 indbyggere. Idylliske gamle huse. Et par kirker. Alt virker roligt og oprindeligt. Cushing Academy ligner også en gammel britisk kostskole - men en meget velholdt én af slagsen. I det hele taget er det som at træde tilbage i tiden, når man ankommer til Ashburnham - men det skal man ikke lade sig narre af. Folkene på Cushing Academy har i den grad taget fremtidens udfordringer op. Går man ind i hovedbygningen og ned i kælderen, så bliver man mødt af et skilt, der reklamerer for e-bøger. En trappe fører længere ned mod selve biblioteket. Men hvilket bibliotek? Her er ingen bøger!

"De studerende fortalte os, at de ikke brugte det trykte bibliotek", siger rektor James Tracy.

"Deres generation er vant til elektroniske hjælpemidler, så vi skal som undervisere møde dem, hvor de er, og give dem de bedste værktøjer. I stedet for blogs eller wikipedia giver vi dem databaser med peer reviewed journals - den bedste information man kan få på markedet."

James Tracy understreger, at opgaven er at undervise i at finde og bruge den mest troværdige information. Her har bibliotekaren en stor opgave.


Harddisken

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket