mandag 28. februar 2011

Den digitale virkelighet

mandag 28. februar 2011
EU-kommisjonen vurderer å senke merverdiavgiften for elektroniske medier til samme nivå som for trykte medier, for å lette det økonomiske presset på mediebransjen. «Vi mener innhold skal beskattes på samme måte enten det trykkes eller publiseres på nettbrett», uttalte Jan Truszczynski, generaldirektør for utdanning og kultur nylig.

Slik djerv tenkning har manglet fra offisielt hold i Norge, selv om begrunnelsen er åpenbar: Innholdet må stå i fokus, ikke distribusjonsform. I dag kan en abonnent lese sin papiravis uten å betale moms. Ønsker hun derimot å lese nøyaktig det samme innholdet på PC, nettbrett eller mobil, skal det betales full moms.

Utspillet fra EU-kommisjonen griper inn i debatten om norsk mediepolitikk. Mediestøtteutvalget la før jul frem en delt innstilling. På ett vesentlig punkt er likevel hele utvalget, med unntak av representanten fra Finansdepartementet, enig. Man ønsker å senke momsen til åtte prosent for digitale utgaver av papirutgaver som i dag har nullsats – altså aviser og noen tidsskrifter. Utviklingen i EU viser at utvalget kunne gått enda lenger.

Kilde: Aftenposten.no

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket