mandag 16. november 2009

Googles bokforlik er reforhandlet

mandag 16. november 2009
Den viktigste endringen i det reforhandlede forliket er at det bare omfatter bøker vernet av amerikansk copyright eller publisert i Australia, Canada eller Storbritannia. Det gjør at omfanget av bokavtalen er redusert med flere millioner bøker, anslagsvis rundt halvparten av mengden i det opprinnelige forliket. En annen viktig endring er at Googles rettigheter til å utnytte skannede bøker kommersielt, er noe innskrenket.

Et viktig tema i debatten gjelder håndteringen av bøker som fortsatt er underlagt rettighetsvern, men der det ikke er mulig å komme i kontakt med rettighetshaverne.

Det reviderte forliket fastholder, i likhet med det opprinnelige, at Google skal ha eksklusiv immunitet fra søksmål initiert av ukjente rettighetshavere. Googles konkurrenter mener dette er uholdbart. Amazon.com og Microsoft har uttalt at alle som digitaliserer utgåtte bøker må ha de samme vilkårene, og følgelig kan ikke Google tilkjennes eksklusiv immunitet gjennom et rettslig forlik mellom Google og utvalgte partnere.

digi.no : Juss & samfunn

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket