mandag 9. november 2009

Ingen avklaring om e-bokroyalty

mandag 9. november 2009
- Dagens avtaler mellom forlag og og forfattere åpner for individuelle forhandlinger om royalty på e-bok. Mellom forfatterforeningen og forlagene pågår det også samtaler om løsninger for et to- til treårig pilotprosjekt for e-bøker. Men det er opp til enhver forfatter og forlag å finne andre løsninger seg imellom. Lanseringen av e-bøker vil antagelig skje i løpet av første kvartal 2010. Men det er blant annet et momshinder, sier Per Christian Opsahl, direktør i Den norske Forleggerforening, til Dagens Næringsliv.

Forfatteren argumenterer for at de skal ha like mye betalt i kroner og ører for en e-bok som en p-bok, i og med at jobben de har gjort er like stor, uavhengig av måten boken distribueres på. Men når e-bok-prisen trolig blir 20-30 prosent lavere enn p-boken, må royaltysatsen økes betydelig for at forfattere skal få like godt betalt som for en p-bok.

- Forfatternes arbeid er akkurat det samme som før, mens de to andre leddene har store innsparinger. Bokhandlerne og forlagene må forklare hva de bidrar med som de skal ha betalt for, sier Anne Oterholm til Dagens Næringsliv.

Bok og samfunn

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket