tirsdag 10. november 2009

Ny rapport om e-boka

tirsdag 10. november 2009
Rapporten er utarbeidet på oppdrag av Norsk kulturråd og tar opp en rekke spørsmål knyttet til e-bokas inntreden på bokmarkedet.

I statusrapporten bemerkes det blant annet at det haster med en avklaring om likebehandling mellom papirbok og e-bok. Det anbefales også å fjerne moms på e-boka så snart som mulig, og å innføre fastpris på e-bøker, på lik linje med papirbøker.

Framveksten av e-boka vil endre bibliotekenes rolle som arena for utlån av bøker.

- Det er viktig å ha et sterkere fokus på hva e-bøkene kan gjøre med bredde og kvalitet i bibliotekene, og være oppmerksom på hvordan dette slår inn kulturpolitisk, sier Morten Harry Olsen i rapporten.

- Må utrede fildelingsspørsmålet

Fildelingsspørsmålet har lenge vært et hett tema i musikkbransjen. Nå må litteraturfeltet også forberede seg på en elektronisk revolusjon.

Rapporten går gjennom flere aktuelle punkter som berører innkjøpsordningene, blant annet avtaleverk, teknologi og marked.

Kulturrådet bevilget i 2009 midler til utarbeiding av rapporten for å få en oppdatert status for forholdet mellom e-bokproduksjon og innkjøpsordningene. Morten Harry Olsen har siden 2005 hatt et overordnet ansvar for å følge den digitale utviklingen i bokbransjen gjennom sitt verv som medlem av Kulturrådets Faglig utvalg for litteratur, som blant annet arrangerte seminaret Vil e-boka rokke ved innkjøpsordningene i september 2008.

Her kan du laste ned rapporten: E-boka og innkjøpsordningene: Statusrapport og vurderinger.



Norsk kulturråd

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket