tirsdag 31. august 2010

- E-boka trenger tid

tirsdag 31. august 2010
- Det er fortsatt stor betalingsvilje i det norske bokmarkedet - boka har rett og slett en annen posisjon i norske leseres liv og hjem enn det løssalgsavisa har. Dessuten er det veldig gode statlige innkjøpsordninger på hardback-bøker, i tillegg til at det så langt er mangel på gode norske e-bokløsninger og mangel på lesebrett der ute.

Når det gjelder det framtidige e-bokmarkedet, tror Vidar Kvalshaug at det antakeligvis er visse utgivelser som blir berørt:

- Slik det er nå, tror jeg e-boka blir et fint supplement til vanlige bøker når den første interessebølgen har lagt seg. Jeg tror e-boka vil bli et boltrested for bestselgere og at den litterære litteraturen er best tjent med papir. Men tar e-bøkene likevel mer av markedet, vil det bare være bra. Storsalg av e-bøker øker først og fremst tilgjengelighet og interesse for lesing og litteratur. Det er ingen trussel.

- Dagens lesebrett er premature. Mulig iPad-en er kommet langt nok, men der vil ikke norske e-bøker, per i dag, slippe inn uten at vi gir slipp på alle de gode prinsippene som har gjort oss til et unikt bokland i verdenssammenheng. Å lese på brett som ikke tilbyr mer enn skannede boksider med svakt sidelys, har lite for seg. Smarte brett er nødt til å komme. Uten interaktivitet eller lesermedbestemmelse, har e-boka lite for seg, sier Kvalshaug.

Kilde: Klassekampen

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket