lørdag 7. august 2010

Leie, ikke eie e-bøker

lørdag 7. august 2010
Joacim Lund, Kulturjournalist og kommentator i Aftenposten, gjør seg noen tanker om hvordan ebøker kan påvirke bibliotekene:

En direkte overføring til nett av utlånsordningen slik vi kjenner den, ville være katastrofal for både forfatterne og forlagene, som er avhengige av å selge bøker for å overleve. På internett er bokhandelen og biblioteket på samme sted, og hvem vil betale for e-bøker når man kan lese dem helt gratis?

Dersom man overfører tanken bak musikktjenester som Spotify til den norske bokbransjen, vil det kunne bety at forlagene sammen kan skape et abonnementsbasert digitalt bibliotek. Markedet vil ha det.

Ville ikke du gladelig betalt en hundrelapp i måneden for fri tilgang til alle nyheter, bestselgere og et gigantisk historisk arkiv?

Det er forbløffende om ingen private aktører ennå har sett muligheten for å etablere en slik løsning for e-bøker. For forlagene representerer overgangen til den digitale verden en stor mulighet. For bibliotekene betyr det et kappløp med tiden – hvis de skal unngå å bli redusert til varmestuer.

Kilde: Aftenposten.no

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket