onsdag 28. oktober 2009

Kindle og bokbransjen - Fritt Ord og NFFs møte

onsdag 28. oktober 2009
Oppsummering: For en som har vært på flere møter om bokbransjens fremtid enn jeg liker å tenke på de siste tiårene, ble dette møtet det mest virkelighetsorienterte og konkrete så langt. Kanskje var det sammensetningen av panelet, eller rett og slett den konkrete og krystallklare utfordringen fra Kindle - uansett skal Fritt Ord og NFF ha takk for at de tok seg bryderiet med å samle såpass mange viktige aktører på ett sted.

Kortversjonen: NRK lanserer sin ebokhandel på nrkbutikken.no i november, og det kommer en stor norsk eboksatsing (i første omgang rundt 1000 nyere titler fra en rekke forlag) i første kvartal av neste år. Kindle blir ikke plattform for denne satsingen, da Amazons vilkår (de krever bl.a. 65 % av salgssummen) ikke er godtagbare for forfattere og forlag.

Det blir problematisk å få god økonomi i dette, gitt de svært knappe marginene i bransjen, men både forlag og bokhandlere er rede til å omstille seg. Vanskeligst kan dette bli for forfatterne - hvis ikke boksalget øker kraftig samtidig som prisene ventelig faller, kan deres inntekter reduseres.

Eiriks forfatterblogg

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket