fredag 23. oktober 2009

Lesebrett søker innhold

fredag 23. oktober 2009
Det går an å sende norske e-bøker til Amazon for konvertering til deres format, en tjeneste som var forbløffende rask. Men den konverterte filen hadde flere små feil og rare linjeskift. Når e-boktilbudet på norsk i tillegg begrenser seg til noen vilkårlige backlist-titler fra noen få forlag, som du uansett kunne fått billig i pocket, er ikke konverteringstjenesten noe kjøpsargument.

Så mye er uavklart at å investere i lesebrett nå, blir som å kjøpe videospiller før kampen mellom VHS og Beta var ferdig kjempet: Du har ingen garanti for at det brettet du kjøper i dag, blir det som kan lese bøkene du ønsker til neste år.

At lesebrett kommer til å bli et alternativ til papirbøker, er sikkert. Mange produsenter har allerede vist at leseteknologien kan gi en god leseropplevelse selv for oss som har sverget til støvete bibliotek hele vårt liv. Amazon viser at det også går an å lage brukervennlige oppsett og en helt unik og enkel distribusjonsmåte.

Men for det store flertall når ikke lesebrettrevolusjonen nattbordet før slagene om økonomi, jus, rettigheter og teknologi er ferdig utkjempet - slik at vi kan få de bøkene vi faktisk har lyst til å lese.

DN.no

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket